Hitler imao leteće tanjire?

Sve više glasina stiže u javnost o tome da su Nacisti i SS trupe za vreme II svetskog rata u Poljskoj imale tajnu fabriku specijalnih letelica, aviona svih oblika, ali i letelica nalik današnjim letećim tanjirima. Projekti su se zvali Haunebu i Vril, a po njima su i ove letelice dobile imena.

Letelice su bile ogromne, oblika diska, a pokretao ih je magnetni motor nazvan “Šumanov levitator”.

Postojalo je nekoliko verzija ovih letelica – Haunebu I-IV i Vril serije 1-7. Zanimljivo je da je kao otac ovih letelica naveden Verner Von Braun, nemački naučnik koji je kasnije učestvovao u formiranju američke agencije NASA. Ove letelice su imale naoružanje u vidu mitraljeza, a mogle su i da bacaju bombe. Uglavnom je bilo 2 pilota, dok je u najvećem od njih, “Haunebu II Dostra” bilo 7 pilota.

Takođe, u zimu 1944 godine, u blizini Valjeva, tadašnji Partizani su primetili veliku, crnu letelicu oblika diska, sa velikim logom “SS” što je bila skraćenica za nemačke SS trupe.

Josip Broz Tito je 1953 potvrdio da je bio upoznat sa ovim događajem.Pred kraj rata, Ruske jedinice su bombardovanjem uništile fabriku u Poljskoj, ali i danas postoje glasine da se po nacrtima ovih letelica razvijaju još napredniji modeli.

Ivan Trajković

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s