JELENA PEJOVĆ – LEPOTICA U ULOZI VODITELJKE.

Intervju sa voditeljkom emisije “Milica na kvadrat”- TV AVALA

Koliko se novinarstvo u Srbiji razlikuje od novinarstva na Zapadu?

Ne razlikuje se puno. Kao i u svakoj zemlji tako i kod nas imate deo medija koji su prikljoni određenoj političkoj struji i njene stavove zastupaju kroz svoj pisani ili televizijski program. Što se zabavnog dela tiče, i novine i televizija će vam dati ono što se u tom trenutku traži, ono što gledaoci i podneblje zahteva.

Šta te je privuklo poslu voditelja?

Mislila sam da će mi vođenje vremenske prognoze biti privremeni posao koji nije preterano dinamičan, ali kad sam počela da vodim “Milice”, otkrila sam sve dobre i loše strane ovog posla. Za mladu i energičnu devojku vođenje i pripremanje ovakve emisije je sjajan posao. Svaki dan vas čeka nesto novo! Snimanja na terenu, razgovor sa različitim profilima ljudi, montiranje priloga…na kraju dana budete ponosni na sebe! Kako moja urednica Marina Kotevski kaže ” Mi smo tim koji dobija!”

Moda ili novinarstvo?

Neodvojiva dva segmenta! Kada ste TV lice i kada se bavite ovim poslom morate paziti na izbor gardarobe. Nisam pobornik trenutne mode, ne smatram da sve što se sezonski plasira mora da se nadje u vašem ormanu, treba imati svoj izgrađeni stil. Meni lično mama puno pomaže, neretko mi sama bira i kupuje haljine za emisiju. Ali kada bih morala da biram definitivno bih se bavila novinarstvom pre nego modom.

Koliko je moda bitna za tip emisije koji ti radiš?

Za naš tip emisije jako je bitno da smo Marina i ja lepo i trendy obučene. Privatno imamo jako sličan stil odevenja pa se jedna od druge ne razlikujemo puno ni na TV-u. Za sad sam čula samo pozitivne kritike, trudimo se da budemo i urbane i svedene i naravno da sve to ne predje granicu. Mada sam ja imala svojih ispada, jedan dan se cela režija smejala mojim cipela, uporedili su ih sa kopačkama koje imaju stiklu!

Tvoji budući planovi?

Da što pre fakultet privedem kraju, a onda ću već videti da li će rudarstvo ili novinarstvo biti moj konačni životni poziv! Možda i jedno i drugo..ko zna!

Ivan Trajković

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s