INTERVJU – JANKO RADAKOVIĆ

525913_10150732529407567_457113767_n

1. Koliko je ovom trenutku Srbija zaista blizu EU?

1.Izuzetno mi je drago što posle 20 godina u Srbiji preovladava stav među svim strankama da je neophodno da Srbija ide ka EU. Demokratska stranka je ponosna što su ovu politiku prihvatili i oni koji su se borili protiv evro-intergracija Srbije. U ovom trenutku je bitnije koliko Srbija primenjuje evropske standarde od toga kada će se doneti politička odluka i u Srbiji i u EU da postanemo član unije.

2. Borba protiv korupcije kao iskrena borba protiv kriminala u Srbiji ili borba za bolju poziciju na sledećim izborima?

2. Borba protiv korupcije bi trebala da bude i borba protiv kriminala, i državni zvaničnici institiraju na ovoj borbi. Moje mišljenje je da im treba dati još vremena da pokađu da njihova borba nije selektivna, ali sve vodi ka zaključku da je ona baš to. Neprihvatljivo je da se hapse tajkuni s jedne strane, a da se istima omogućava da ne plate konverziju zemljišta s druge strane.Da postoje oni kojima se vraćaju dugovi ili oni koji su u vladajućim strankama pa su zaštićeni

3. Da li Srbija danas ima iskrenu i pravu opoziciju, budući da su skoro sve stranke na nekom nivou u vlasti?

3. Srbija ima iskrenu i pravu opoziciju u liku DS. Mi jesmo na vlasti u Beogradu i mnogim opštinama širom Srbije ali smo i te kako snažna opozicija u parlamentu što cemo dokazivati svaki dan – er u Srbiji se danas lošije živi nego pre samo šest meseci.

4. Koliko po Vašem mišljenju mlade ljude u Srbiji zanima politika, a koliko neke obične, svakodnevne, životne stvari?

4.Mlade ljude sve manje zanima politika. Ja sam u politiku ušao pre punoletsva da bih nešto promenio. Danas da sam u tim godinama, mislim da bih izabrao drugi put.

5. Evropske vrednosti kao uslov za EU ili evropske vrednosti kao motor reforme Srbije?

5.Definitivno Evropske vrednosti kao motor razvoja Srbije. Ne moramo mi biti deo EU, u krajnjem slučaju o tome ce odlučivati građani na referendumu, ali je izuzetno značajno da prihvatimo Evropski sistem vrednosti za koje se Demokratska stranka zalaže vec 20 godina a danas su ga prihvatile skoro sve stranke u Srbiji.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s