Snežana Subotić – O TWITTERU I INTERNETU

225429_2018586512866_1489987505_32294561_3248967_n

1. Kako društvene mreže menjanju naš pogled na svet?
Društvene mreže su naša realnost, deo našeg identiteta i zauzimaju sve značajniju poziciju u našim životima i načinu funkcionisanja. Samim tim normalno je da nas menjaju, na bolje ili na gore. Omogućavaju nam da budemo u kontaktu sa ljudima koje svakodnevno nemamo priliku da vidimo (naročito ako žive u drugoj državi ili na drugom kontinentu), da se povežemo sa potencijalnim poslovnim saradnicima, da upoznamo nove ljude… One su sredstvo povezivanja sa istomišljenicima, sagovornicima u dijalogu, one predstavljaju sve popularniji način dolaženja do informacija… Sa druge strane, pojedinci žive u toj virtuelnoj stvarnosti kao da im je to realan život. Više im se dopada to virtuelno okruženje, jer na društvenim mrežama mogu dobiti pažnju i popularnost koju nemaju u stvarnom životu.
Društvene mreže ne pokazuju samo to kakav je svet već i u šta se pretvara. Svako od nas je krojač sopstvene sudbine, tako da samostalno biramo put kojim dozvoljavamo društvenim mrežama da kreiraju i menjaju naš pogled na svet.

2. U Srbiji je Blog kao forma sve popularniji – da li kod nas Blog može imati popularnost kao klasični mediji?
Slažem se da je kod nas Blog kao forma sve popularniji. Međutim, teško da će u skorijoj budućnosti doći do toga da Blog bude popularan kao klasični mediji ili čak popularniji. Kvalitet naših blogova nije još uvek na zavidnom nivou, čast pojedinim izuzecima, a osim toga problem je i monetizacija sadržaja.

3. Twitter – fenomen u Srbiji?
Tviter je jako koristan za instant objavljivanje kratkih vesti i uopšte brzu razmenu informacija, linkove, misli… U Srbiji se broj korisnika Tvitera iz dana u dan povećava. Mislim da vreme ove društvene mreže tek dolazi.

4. Koliko je Srbija zaista daleko od EU?
Ozbiljno i nimalo lako pitanje. Nekako mi se čini da napravimo par koraka napred, pa par koraka nazad na tom putu. Jedno je sigurno, dok se država ne bude obračunala sa kriminalom i korupcijom, koji nagrizaju ovo društvo, progresa neće biti.

5. Vaši budući planovi?
Popularizacija TEDx konferencija u Srbiji, profesionalno usavršavanje u oblasti odnosa s javnošću, kriznog menadžmenta i menadžmenta događaja, koučinga, pisanje bloga…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s