MUZIKA U SRBIJI : ANA ŠTAJDOHAR

558370_3213682555293_1663192148_2682097_1260944057_n

Da li u Srbiji postoje “zvezde” u pravom smislu te reči?

Da – ime mu je Zdravko Čolić. Kada bi ljudi znali kakav je privatno i koliko plemenitosti ima u tom čoveku, voleli bi ga i cenili jos više, ako je to uopšte moguće.

Koliko je izgled bitan za jednog muzičara?

Stvar je ličnog stava samog muzičara. Moj stav je da estetika doprinosi sveopštem utisku o javnoj lićnosti. Ipak,dobra „fasada“ ne bi trebalo da bude važnija od talenta.

Šta misliš o voditeljkama koje vode ozbiljne emisije, a imaju stajling primeren muzičkim show programima?

Ozbiljne TV stanice imaju stiliste koji vode računa o tome šta je prikladno sadržaju emisije. Voditeljke koje pominjete verovatno rade na nekim manje ozbiljnim TV stanicama, pa nemaju na raspolaganju stručno mišljenje i pomoć.

AnaStajdohar_Effect2

Kako spojiti zabavu i ozbiljan muzički nastup?

Meni je oduvek bila neobična podela muzike na zabavnu i narodnu. Neobična jer je narodna muzika i svi njeni mutogeni oblici daleko zabavnija prosečnom srpskom uhu. Muzički nastupi svakako ne smeju da isključe momenat zabave publike, jer bi tu istu publiku teže privoleli da dođu ponovo na nastup. E sad, vi kao izvodjač birate način i meru.

Ko je po tebi najbolji Srpski pevač / pevačica?

Zdravko Čolić.

ana s_1280_853

Da li se može uporediti TV u Srbiji i u Americi?

Obzirom da Srbija ne može ni po čemu da se meri sa Amerikom, ne vidim zašto bismo pravili paralelu izmedju njihovog i našeg TV programa.

Ko je tvoj uzor u svetu show-bizza ?

Madona, jer je volim još od kad sam bila dete, a i dan danas mi je fascinantna jer je sa relativno skromnim talentom, a uz pomoć nadljudske discipline i volje, postala i ostala broj 1 velikom procentu stanovnika planete Zemlje.

Šta misliš o tzv. starletama kojih ima dosta u našim medijima?

Nije lako kada imate ogromnu želju da budete javna ličnost, a nemate ni jedan talenat koji bi vam bio pokriće za to. Sreća njihova pa je dobro oblikovano telo počelo da se smatra talentom. Tuga naša, što je to tako.

67plpe

Da li je Internet pretnja TV-u u Srbiji?

Mislim da nije, jer internet korisnika u našoj zemlji nema toliko koliko se čini. TV je i dalje neprikosnoveni i najmoćniji medij. Tzv. čarobna kutija u kojoj stanuju samo bogati, uspešni i srećni. E pa dragi čitaoci, nije to baš tako.

Da li i koliko koristiš društve mreže, Facebook i Twitter? Da li ti one pomažu u poslu?

Posećujem društvene mreže, onda kada mi je to zabavno i kada želim da objavim neku informaciju vezanu za posao. Meni su društvene mreže skroz OK, i nisam jedna od onih koji u tome vide sve najcrnje. Neće nas one sprečiti da izađemo i da se družimo uzivo, ukoliko to želimo.

Ivan Trajković

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s